The BIG Christmas Quiz 🎅

Host your own Christmas quiz with the following 50 questions! Answers at the end, no cheating 😉

1. Stollen is the traditional fruit cake of which country?

A. North Pole

B. Lapland

C. Germany

D. Bethlehem

2. In which direction should you stir mincemeat for good luck? 👩‍🍳

A. Clockwise

B. Anti-Clockwise

C. You don’t, you fold the mixture

3. What would you stick into an orange when making a pomander? 🍊

A. Cinnamon Sticks

B. Nutmeg

C. Star Anise

D. Cloves

4. On which day were Calling Birds gifted in the 12 days of Christmas? 🐦

A. 4th

B. 6th

C. 8th

D. 10th

5. What is a “Buche de Noel” commonly eaten in France at Christmas?

A. Mince Pies

B. Gingerbread

C. Yule Log

D. Christmas Cake

6. What would you be drinking if you had “Gluhwein”?

A. Eggnog

B. Mulled Wine

C. Buck’s Fizz

D. Spiced Brandy

7. Which dish was served in the song We Wish You A Merry Christmas? 🎶

A. Christmas Pudding

B. Panettone

C. Figgy Pudding

D. Semifreddo

8. When was the first Christmas card sent?

A. 1843

B. 1889

C. 1924

D. 1962

9. The first Christmas tree appeared in the USA 🎄

True

False

10. How many reindeer drive Santa’s sleigh? 🦌

A. 5

B. 6

C. 7

D. 9

11. Which of these gifts were NOT a gift given by the Wise Men? 🎁

A. Gold

B. Silver

C. Myrrh

D. Frankincense

12. Which of Santa’s reindeer is named after another animal? 🦌

A. Cupid

B. Donner

C. Vixen

D. Prancer

13. Which Christmas decoration is made from a parasitic plant? 🌱

A. Pine Tree

B. Holly

C. Poinsettia

D. Mistletoe

14. Where was St. Nick born? 🎅

A. Turkey

B. Lapland

C. Netherlands

D. Germany

15. What did Noel mean in Latin before being used for Christmas?

A. Birth

B. Festive

C. Tidings

D. Season

16. When did the term “Xmas” start?

A. 14th Century

B. 15th Century

C. 16th Century

D. 17th Century

17. How many points does a snowflake traditionally have? ❄️

A. 6

B. 8

C. 10

D. 12

18. Which country created eggnog? 🥛

A. Germany

B. Holland

C. USA

D. England

19. Which country gifts the Christmas tree that’s placed at Trafalgar Square in London? 🎄

A. Norway

B. Germany

C. France

D. Iceland

20. Which is THE most popular ornament used to place at the top of a Christmas Tree? 🎄

A. Star

B. Angel

C. Bow

D. Tinsel

21. How many candles are on an advent wreath?

A. 12

B. 25

C. 4

D. 24

22. On the 10th day of Christmas, what does my true love give to me? 🎁

A. 10 swans a-swimming

B. 10 geese a-laying

C. 10 Drummers drumming

D. 10 Lords a-leaping

23. What is the best-selling Christmas song of all time? 🎶

A. All I Want For Christmas Is You

B. Last Christmas

C. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

D. White Christmas

24. In the carol, We Three Kings, which way is the star leading them? 🌟

A. North

B. East

C. South

D. West

25. Which Christmas song says “I really do believe in you, let’s see if you believe in me”? 🎶

A. Santa Claus Is Coming To Town

B. Santa Baby

C. Joy To The World

D. Mary’s Boy Child

26. How many gifts in total were given in the 12 days of Christmas song? 🎁

A. 12

B. 248

C. 364

D. 412

27. What was Frosty the Snowman’s nose made from? ☃️

A. A carrot

B. A lump of coal

C. A button

D. A pebble

28. Which popular Christmas song was actually written for Thanksgiving? 🎶

A. Jingle Bells

B. Fairytale of New York

C. Let It Snow

D. Winter Wonderland

29. Which spy recently keeps an eye on naughty or nice children?

A. Father Christmas

B. Rudolph

C. The Grinch

D. The Elf On The Shelf

30. In A Christmas Carol, what was Mr. Scrooge’s first name?

A. Jacob

B. Marley

C. Ebenezer

D. Tiny Tim

31. What kind of Christmas does Elvis sing about? 🎶

A. White

B. Red

C. Blue

D. Snowy

32. What is the name of The Grinch’s dog? 🐶

A. Pete

B. George

C. Max

D. Arthur

33. Who is Rudolph’s Father? 🦌

A. Dancer

B. Donner

C. Dixon

D. Blitzen

34. What Christmas food is made from “marsh-whorts”?

A. Stuffing

B. Roast Potatoes

C. Marshmallows

D. Cranberry Sauce

35. Which ocean is Christmas Island in? 🌊

A. Pacific Ocean

B. Atlantic Ocean

C. Indian Ocean

D. Arctic Ocean

36. What is Santa’s real name? 🎅

A. Noel

B. Chris Kringle

C. Feliz Navidad

D. Kris Kringle

37. When are Christmas decorations meant to be taken down? 🎄

A. 5th January

B. 12th January

C. 31st December

D. New Years Day

38. What is a Smoking Bishop?

A. An eggnog cocktail

B. A shot of warm brandy

C. A type of Mulled Wine

D. Hot Mulled Cider

39. What is wassailing?

A. Kissing under the mistletoe

B. Wishing neighbors a long life

C. Writing Christmas cards

D. Attaching gift tags to presents

40. What fruit is usually placed in stockings?

A. Figs

B. Currants

C. Tangerines

D. Apples

41. What was Christmas pudding originally?

A. A condiment similar to cranberry sauce

B. A type of bread pudding

C. A soup/porridge

D. Christmas cookies with currants

42. What’s lucky to find in your Christmas pudding?

A. A silver coin

B. Nuts

C. A chocolate coin

D. A ring

43. Which Christmas song did astronauts broadcast from space? 🚀

A. Jingle Bells

B. Christmas won’t be the same without you

C. I’ll be home for Christmas

D. Rockin’ around the Christmas tree

44. What is the most coming choice of meat at Christmas? 🍖

A. Chicken

B. Turkey

C. Ham

D. Duck

45. How big was the world’s largest Christmas tree? 🎄

A. 121 ft high

B. 221 ft high

C. 321 ft high

D. 361 ft high

46. Who does a speech every year in the UK on Christmas Day?

A. The Prime Minister

B. Father Christmas

C. The King

D. The Queen

47. In The Night Before Christmas what did children have visions of?

A. Father Christmas coming to town

B. Stockings stuffed with presents

C. Sugar Plums

D. Sweet candy canes

48. When was the last white Christmas in the UK? ❄️

A. 2018

B. 2012

C. 2010

D. 2000

49. There are 365 days in a year, what number day is Christmas?

A. 357

B. 358

C. 359

D. 360

50. How many days are there on a traditional advent calendar? 🗓️

A. 24 days

B. 25 days

C. 12 days

D. 31 days

Answers:

1: C

2: A

3: D

4: A

5: C

6: B

7: C

8: A

9: B

10: D

11: B

12: C

13: D

14: A

15: A

16: C

17: A

18: D

19: A

20: B

21: C

22: D

23: D

24: D

25: B

26: C

27: C

28: A

29: D

30: C

31: C

32: C

33: B

34: D

35: C

36: D

37: A

38: C

39: B

40: C

41: C

42: A

43: A

44: B

45: B

46: D

47: C

48: C

49: C

50: A

Browse more Posts

Fajitas: A Fiesta of Flavour in Every Bite 🌶️

11 July 2024

Here at JustIngredients, we’re licensed fajita eaters, so we know exactly what we're talking about! Our Fajita Spice Blend is a perfect mix of garlic granules, minced onion, oregano, allspice berries, chili powder, cinnamon, mustard, nutmeg, and sea salt. Ground

Let's Talk Turmeric Tea 🧡

11 July 2024

We're diving into the warm, golden world of turmeric tea. Known for its vibrant colour and myriad of health benefits, turmeric tea is a delightful blend that promises both flavour and wellness. So, grab your favourite mug, get comfortable, and let’s

Say Hello To Hibiscus 🌺

11 July 2024

Hello, tea enthusiasts and adventurous sippers! Together we’re venturing into the vibrant and tangy world of hibiscus tea. Known for its stunning ruby-red colour and refreshing flavour, hibiscus tea is not only a feast for the eyes but also a

Nice To Meet Ya Matcha! 🍵

11 July 2024

We’re diving into the vibrant, verdant world of matcha green tea. Known for its striking green colour, rich flavour, and a plethora of health benefits, matcha is not just a beverage but a cultural experience. So, whisk out your favourite